>Hussam Musa Kencing Nik Aziz @ Nik Aziz Kencing Rakyat Kelantan?


>

Bek….Bek…Bek… bunyi kambing yang biasa kita dengar…huhuhu

Gomo anak Kelantan dan sudah tentu Gomo sentiasa mengikuti perkembangan negeri Kelantan walaupun selama hidup ni takdalah banyak sangat pun Pembangunan dan hal hal yang berfaedah Kembang di Kelantan melainkan Kain Kain Isteri Orang yang di kembangkan oleh pemimpin PAS.

Gomo sekali lagi nak bertanyakan kepada kepimpinan Menteri Besar Kelantan Nik Aziz Nik Mat berhubung Projek Kambing yang telah di usahakan pada tahun 2007 yang mana sewaktu kempen pilihanraya 2008 Kambing kambing yang ada telah di agihkan kepada Pengundi bagi meraih Undi Politik PRU 12.

Macam mana ni Tok Guru? Apa sudah jadi dengan Projek Kambing Janapari tersebut?

PASIR MAS: Pusat Jualan ternakan Negeri akan diwujudkan di kawasan tanah rezab haiwan di Kampung Repek dekat sini, yang akan diurus syarikat PK Ecoresort Sdn Bhd dengan pemantauan dan khidmat nasihat Jabatan Perkhidmatan Haiwan serta Fama. Menurut Pengerusi Pertanian dan Industri Desa, Dr Nik Mazian Nik Mohamed, pada masa akan datang Kelantan dijangka mampu mengeluarkan baka kambing jenis tempatan yang mungkin dikenali sebagai ‘kambing Kelantan’. Sebelum ini kerajaan negeri telah berjaya melancarkan program Jihad Ternak – penternakan kambing secara komersial jenis baka Jamnapari dan Boer. Perasmian pusat itu dilakukan semalam. Manakala sebelah malamnya solat hajat diadakan di tapak pusat jualan tersebut. Dr Nik Mazian berkata, dengan adanya pusat jualan ternakan, kerja-kerja pemasaran akan menjadi lebih mudah memandangkan ia akan menjadi pusat tumpuan utama pembeli kambing jenis baka baik. Oleh itu beliau berharap penternak dan pengusaha yang ingin memasarkan kambing disaran memanfaatkan pusat tersebut. “Sebelum ini kerajaan negeri memperkenalkan program Jihad Ternak yang mana pusat penternakannya terletak di Rong Chenok dekat sini, bertujuan untuk mengembangkan baka kambing. “Dan pusat jualan pula diwujudkan sebagai salah satu tempat untuk peserta yang terbabit dengan program Jihad Ternak mendapat baka kambing yang terbaik,” ujarnya. Selain itu matlamat jangka panjang kerajaan negeri bagi menjadikan Kelantan sebagai ‘hub penternakan’.
Petikan Akhbar bertarikh 30 Julai 2007

Apa cerita dengan hasil dari pembangunan Projek Kambing yang di buat? Apa kesudahan nya? Takkan lah dari 2007 sampai sekarang tak nampak nampak lagi hasil yang di bangunkan dengan Projek Kambing Janapari ni?

Gomo ada membaca Blogg MSO yang dengan Tajuk Gah nya “Sayangku Kelantan” Dalam artikel MSO ada menyebut mengenai projek Kambing Janapari ini. Antara petikan nya:
“Sebanyak RM6 juta dikatakan telah dimasukkan ke dalam akaun Akademi yang sebahagian bertujuan digunakan untuk melaksanakan projek berkenaan. Projek itu selain dibantu oleh akademi, ianya dibantu oleh individu lain yang dikenali menjadi proxy si baju merah petak-petak ( HUSSAM MUSA).”

Wow Apa cerita ni Nik Aziz Nik Mat Menetri Besar yang paling lama Mentadbir? 21 Tahun Mentadbir benda macam ni pun boleh berlaku? Ehhh ada juga kenyataan dalam Blogg MSO ini mengenai Nik Aziz Nik Mat:

“Khabarnya cerita mengenai hal ini sudah sampai kepada pengetahuan Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat? Beliau telah pun dipanggil dan telah membuat pengakuan kepada Tok Guru untuk membayar balik wang berkenaan. Orang yang boleh dirujuk ataupun dijadikan perawi untuk mengetahui hal Zulkefli ini ialah Ustaz Rahimi salah seorang pegawai khas Husam di Kubang Kerian dan juga sdr Khir Zuhri bekas pegawai Akademi.”

Apa cerita ni Nik Aziz Nik Mat Menteri Besar Kelantan? Ente dah nyatakan dengan jelas kena selesaikan Masaalah Hutang Piutang ni, Takkan sampai sekarang masih tak selesai lagi? Takkan lah Ente yang sudah Penggal Terakhir sebagi MB akan membiarkan Hal ini? Bila dah bersara kelak macam mana Ente nak tunaikan janji Ente?

Ana cukup tidak faham bagaimana Isu Projek buat Rakyat Kelantan ini akhirnya di mamah Anai anai walhalkan Projek yang Bagus dan terbaik ini telah di bina dan di mulakan dengan cukup berjaya.

Apakah Nik Aziz akan terus lepas tangan dalam hal ini? Jika Begini pentadbiran Nik Aziz maka Apa yang di katakan olehnya dalam Membangun Bersama Islam adalah Hipokrit semata mata.

Wang Yang RM 6 Juta Macam mana boleh LESAP begitu sahaja? Ana akan menyusul dengan pendedahan Kehilangan Wang RM 6 Juta Projek Kambing Janapari…..

Psssttt…Elok je ayat Ana Hari ni, Hu hu hu…

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.
Advertisements
%d bloggers like this: